Client service

Női blézerek – a divat klasszikusai

A blézerek már évtizedek óta jelen vannak a női gardróbokban, elegáns, stílusos, és sokoldalúan hordható darabok. De honnan is indult a blézerviselés a nők körében, és miért fordítunk a Livellonál mindig nagy hangsúlyt a tervezésükre?

A blézerek története

Fontos megemlítenünk, hogy hogyan is alakult ki ez az ikonikusnak számító ruhadarab, amelyet múltunk örökségeként a Livellonál mindig megújítjuk.

A blézer eredetileg férfi ruhadarab volt. A 19. században a brit hadseregben kezdték el viselni, mint egyfajta katonai egyenruhát. A blézer jellegzetes tulajdonságai ekkor már kialakultak: a négy zsebbel, a gombos záródással és a gallérral.

A 20. század elején a blézer a divatvilágba is bekerült. A Coco Chanel nevével fémjelzett Chanel stílus egy meghatározó alapdarab lett. Chanel a blézert egy nőiesebb, elegánsabb formában mutatta be, mint a férfiak által viselt változat.

A blézerviselés a nők körében az 1950-es években vált igazán népszerűvé. Ekkoriban a női egyenruhák is gyakran tartalmaztak blézert. A blézer a munkahelyen, az iskolában és a szabadidőben is elterjedt ruhadarab lett.

Livello blézerek – Múltunk örökségei

Blézereink már a kezdetek óta viselőjük igényeire szabva kerülnek a polcokra.

A Livello di vita csapata ugyanis a mai modern nők életvitelét, valamint a trendeket figyelembe véve tervezi meg, és kivitelezi az egy-egy kollekcióban megjelenő darabokat.

Így szinte minden szezonban megtalálhatóak az elegáns-alkalmi viseletek, valamint a hétköznapi-utcai stílusok, melyeknél vásárlóink különböző anyagokból, színekből és fazonokból is válogathatnak. Utóbbira jellemző, hogy a klasszikus, egyenes szabások mára már háttérbe szorultak, és napjainkban egyre népszerűbbek a karcsúsított fazonok, melyek jobban kiemelik viselőjük alakját.

Anyaghasználatot tekintve az elegánsabb fazonok között előfordulhatnak költségesebb, kimondottan alkalmi jellegű alapanyagok, azonban ezt leszámítva minden Livello blézer minőségi alapanyagból készül, stílusától függetlenül.

Livello 2024 – Blézerekre fel!

Idén arra törekszünk, hogy minél több hölgy érezhesse magáénak blézereinket, és megtalálja bennük azt, ami számára igazán fontos, legyen szó kényelemről vagy professzionális megjelenésről.

Célunk a fiatalabb korosztály megszólítása is, hiszen ők a mi jövőnk. La vita márkánk kollekcióiban így most még nagyobb hangsúlyt fektettünk a blézerekre.

A trend mindig változik, és a Livello blézerei mégis mindig megújulnak!

A Livello di vita cookie-kat használ a személyre szabott vásárlási élmény megteremtése érdekében.Tudj meg többet a cookie-król, vagy utasítsd vissza azok használatát.

Iratkozz fel a termék várólistájára! Kérjük add meg az e-mail címedet, hogy értesíteni tudjunk, ha a termék újra rendelhető.